En vanlig dag

Hela dagen har varit sådär lagom söndag. Suttit hemma och druckit te och sett på serier medan det har regnat ute. Vi var till och med olydiga och köpte pizza till middag. En härlig svensson-söndag.

Tyvärr är det ju så att jobbet nalkas imorgon igen. Nog för att det är roligt, men att vara ledig är alltid skönt. Skulle behöva en veckas ledighet faktiskt.. Det är inte lätt att gå från studier till jobb utan någon ledighet däremellan. Om det tär på mig nu så kan jag tänka mig att jag kommer att vara ganska så sliten framåt vintern.

Brr, sitter med balkongdörren öppen - det är kallt ute nu alltså, fy tusan. Jag borde gå till stan och handla lite nya kläder snart. Snygga höst- och vinterkläder i rätt storlek hade jag verkligen behövt. Nåja, det får nog bli en fråga inför nästa månad, då vi förhoppningsvis får lite mer pengar.

Morr!

Nu är jag avundsjuk! Fick för en timme sedan reda på att en av F:s kompisar ska ha barn.. det är elakt, det innebär att han har två vänner som fått barn innan oss. Jag vill också!!
En bra sak är dock att F alltid ser upp till den här kompisen.. så kanske att han kan övertyga F om att det är en bra idé. F berättade också att han känt på en mage idag, så lite hopp finns det nog.
Vi har pratat igenom det ganska grundligt nu. F är beredd på att bli far, men helst vill han att det inte blir så snart. Han tyckte inte att jag skulle läsa in så mycket i att han varit och myst med gravidmagen i alla fall, men det är klart att jag gör. Allt som har med barn att göra läser jag för mycket in i.

Nu kan jag börja räkna ner till min ägglossning också. Om det är som jag hoppas så har jag ÄL om en vecka. Frågan är bara om vi kommer att få till det i samband med det.. Vi kommer att vara bortresta då, inte så kul att göka hemma hos släktingarna eller på öppen plats. Det blir en senare fråga. Först vill jag veta att min kropp fungerar som den ska. Det är det primära.

Soft lördag

Idag kommer vara en lugn dag.. jag är lite bakfull sedan igår. Vi hade internfest med de nya i festföreningen. Om alla blir overallsnissar så kommer det här att bli ett bra år!

En vän bröt upp med sin sambo igår, känns väldigt tråkigt. Jag var inte alls beredd på det. Jag har fått F att lova dyrt och heligt att inte lämna mig, inte ens om han ska göra sitt ex-jobb utomlands. Skulle det vara så hade det ju varit smidigt om jag var mammaledig samtidigt :) Det sa jag till honom också, hihi.

Nu är jag lite hungrig, ska se i kylen om det finns någon god frukost.

Pressad

Idag har jag gått åt hårt mot min stackars karl. Lagt fram en budget på hur det skulle kunna se ut om vi skaffar barn, han tyckte att det såg okej ut. Dock känns det som att han fortfarande håller tillbaka en hel del. Jag ska nu hem och prata lite med honom. Hoppas att han är pigg på att snacka om det.

Tyvärr har F fått ont i ryggen och är stel.. går runt med krycka hemma. Inte roligt när han har ryggskott, jag känner mig så hjälplös. Jag håller tummarna för att det inte ska bli värre, för jag vill verkligen att han ska följa med till Stockholm nästa helg, men det är många timmar på tåget dit och trångt kommer det bli i bilen tillbaka.

Jag har börjat kolla efter tecken på ägglossning. Den har jag såklart inte redan, men det är ju bra om man kollar redan nu, så man märker en eventuell förändring. Vem vet, kanske har jag inte ens ägglossning.. då är det bra att ta reda på i god tid, innan vi försöker skaffa barn på riktigt.

Var och tränade igår också, så nu kanske jag så smått börjar få in vanan att gå dit. Vill inte hoppa högt än, för minsta förkylning gör att jag slutar att gå dit. Det har hänt förr om man säger så.
Dags att gå hem och umgås med F!

Ny vecka

En ny vecka innebär nya möjligheter. Förra veckan kom jag iväg till gymmet två gånger, satsar på tre den här veckan men finns det inte tid till det så duger det med två. Jag har möten alla eftermiddagar utom på torsdag, men kanske att jag går på gratisbio då.. vi får se.

Helgen har varit megaskön. Vaknade upp så sakteliga i lördag med melodikrysset och mysiga F bredvid mig. Satt sedan och kollade på film under eftermiddagen (Encino man, den är så rolig) och gjorde mig iordning för festen.
Grabbarna hade gjort det väldigt hemtrevligt i lokalen och puben blev jättelyckad!
Jag snokade förresten reda på ett par endagarslinser som jag använde. Det blev mycket bättre än om jag haft glasögonen. Var för övrigt tydligen porrig i min utstyrsel.

Gårdagen var lugn med stort L. Kollade på serier hela dagen. Såg sista avsnittet av Stargate Atlantis, en karamell som jag sugit på länge.. på fredag börjar nästa säsong!! Såg även på I en annan del av Köping, men inte alltihop för sen ville F också vara med och titta, så då satte vi på Doctor Who istället. Har nyligen sett alla avsnitt av Torchwood så jag började lite i fel ända, men skitsamma. Det kommer bli en bra seriehöst i år också!

Studenthelg

Somm så många andra helger är det pub, men idag är det inte vilken pub som helst utan piratpub (eftersom det var Talk-like-a-pirate day häromdagen) vilket innebär att man får klä ut sig! Det är alltid lika roligt att leta i garderoben efter något kostymliknande. Tyvärr har jag inga linser hemma så jag måste ha glasögon på mig ikväll, vilket förstör utklädnaden lite, men på det stora hela tror jag att jag kommer se ganska bra ut. Frågan är bara om man ska ta overallen med sig, för den eventualiteten att det blir caps efteråt. (dryckeslek där man kastar kapsyler i motståndarnas glas) När jag gick tredje året i gymnasiet så hade de ett antal fester med tema. De då jag var bäst utklädd var kändisfesten (Marge Simpson!), halloweenfesten (huggtänder som satt fast ORDENTLIGT från en tandläkare, var tvungen att gå dit dagen efter och slipa bort dem), djungelfest (spyfluga) Haha, vilka tider!
Nu ska jag leta efter smycken att ha på mig ikväll.

Bloggar

Jag har alltid tyckt om att skriva. Har haft sporadiskt dagboksskrivande så länge jag kan minnas, jobbade ett tag som reporter i samverkan med en större kvällstidning och fick MVG på svenskalektionerna i gymnasiet. Därtill har jag under en period varit aktiv på en hemsida som ursprungligen riktade sig mot diktskrivare (men nu har blivit ett community för deppiga fjortisar). Bloggvärlden verkade också bra från början, en blogg har jag följt nu i snart ett år och det kan vara intressant att se hur människor utvecklas utan att man själv är inblandad i deras liv. Däremot förstår jag inte varför jag själv har hamnat här nu på ett hörn. Ingen är längre sugen på att börja följa nystartade bloggar (inte jag heller), ändock sitter tusentals och skriver om sin egna lilla patetiska vardag. Och jag är en av dem, uppenbarligen.
Vill jag kunna läsa igenom det här själv när jag blir äldre - ja, kanske.
Vill jag att andra ska läsa mina notiser om ett vanligt svenssonliv - ja, om någon tycker att det verkar kul så.
Jag tror att någonstans handlar det om ens 15 minutes of fame. En önskan om att någon ska kunna få en glimt av ens liv och känna igen sig, eller känna för en, eller tycka att man är dum i huvudet. Bara att man påverkat någon, en enda dag i deras liv. Något litet som berör och förhoppningsvis leder den personen in på ett spår som de inte vågat ta annars. Alla vill förändra världen, få lyckas.

Bloggar suger oftast förresten, min också antar jag. Tjingeling.

Morgonstund har guld i mun

Idag frågade jag F lite lättsamt angående barn, och det verkar som att han inte längre är så rädd för en graviditet, men inte heller att han längtar efter det. Hur som helst så kommer det att bli en intressant tid framöver. Idag har lingonveckan börjat, så där är ju i alla fall en språngbräda. Runt 8 oktober bör jag då ha möjlighet att bli gravid, vilket i så fall skulle göra att jag föder mitt i sommaren.. ja, drömma kan man ju :)

Igår blev det en kort arbetsdag. En vän fyllde år så vi firade honom med tårta. Därefter begav jag mig till centrum för att handla skor, hittade ett par fina svarta med låg klack (men förhoppningsvis vattentäta). Nu har jag 19 par skor hemma, enligt aftonbladet för någon vecka sedan så är det medelmängden för kvinnor. Jag kunde naturligtvis inte ligga under medel med ett enda par, så köpet var planerat och välbehövligt. Vi var och lämnade blod också, eftersom jag är lite nyfiken av mig så har jag nu koll på hur man vet om man kommit in i venen eller inte. Det var 5 gången jag lämnade , vilket resulterade i en present i form av ett visitkortsetui. Det ska jag använda sen när visitkorten kommer. Mina första visitkort någonsin, hehe.

Läggdags

Klockan är inte speciellt mycket, men jag är otroligt trött. Har precis kommit hem efter gratismat på skolan och ett konditionspass på gymmet.
Har inte haft möjlighet att tala allvar med F, men jag har låtit honom veta att jag är intresserad av vad han tycker om livet i allmänhet, så kanske att vi får tid att vara för oss själva imorgon.

Fy bövelen vad det var tungt att vara på gymmet när man inte varit där på ett tag. Får se till att komma dit lite oftare nu. Boka in det i kalendern till och med. Jag cyklade en timme idag, kändes lagom nu när jag är otränad. Ska köra lite styrketräning nästa gång, det kan behövas.

Av någon anledning mår jag illa, antar att det är för att jag ätit dåligt hela dagen och nu på kvällen hävt i mig två portioner med lax och couscous. Kan också bero på att jag är trött. Hur som helst så ska jag krypa till kojs. Synd att jag får göra det ensam.. nåja, jag får vakna tillsammans med F i alla fall, alltid bra.

Kors i taket

Tro det eller ej, men igår hände det igen! Med lite tur kan vi ju bli föräldrar ganska snart då ju. Ikväll ska jag prata med honom om det. Ville inte tala om det igår heller, mest för att jag var lyrisk och inte hade någon lust att bli besviken om det nu är så att han egentligen inte vill. Fast det tror jag inte. Han är väl medveten om de eventuella konsekvenserna.

De senaste timmarna har jag suttit och förändrat färgerna på bloggen. Rosa är inte riktigt min grej, men brunt är fint så det fick det bli. Sjukt att det ska ta sån tid att bara förändra litegrann.. men men, roligt är det ju. Sen har jag massa annat som jag också måste ta tag i, vilket ju saktar ner arbetet med den här bloggen ganska markant.

Jag har kommit på att det nog inte kommer bli så mycket skrivande om att vara student. Visst, jag lever ju studentliv med studentbostad, ont om pengar, fester i overall och billig fylla på campus, men faktum är att jag inte tar några kurser nu. Jag jobbar istället heltid på kåren. Det är trevligt. Man kan anpassa sina dagar ganska så bra, men samtidigt blir det många sena kvällar på diverse möten. Ikväll har jag bestämt mig för att skippa möten och istället bege mig till gymmet. Det var inte igår jag var där! Jag har faktiskt inte satt min fot på gymmet sedan vårterminen. Inte konstigt att man är lite hängig kanske. Haha, vilken dubbelbetydelse det blev!

Igår frågade jag F över sms om han är intresserad av att förlova sig, men intresset var svalt. Det är dock (till skillnad från bebisar) en sån sak jag kan vänta med ett tag till, eftersom vi ändå inte har råd att slänga ut en kvarts miljon på att gifta oss. Nu vet han i alla fall att jag är intresserad av det, så om han frågar kommer jag inte att säga nej.

Deppigt

Sambon var lite nere imorse, det var tråkigt att se. Jag vet att det är ekonomin som tynger honom och jag förstår mycket väl, men det är ju inte så att vi kommer hamna på gatan direkt. Alla har väl det lite tufft med pengarna ibland, men det ordnar sig.

Helgen spenderades i mitt föräldrahem, väldigt mysigt att komma till ett städat hus och slippa laga mat, men samtidigt så skulle jag behöva en hel helg i stillhet med bara mig och min sambo.

Eftersom vi varit bortresta har det heller inte blivit att jag fått reda på något mer angående om han bestämt sig eller inte gällande familjebildande. Som läget ser ut nu vill jag absolut inte fråga. Det får ta den tid det tar. Ser hellre att han blir lite muntrare i första hand.

Det börjar

Igår var det dags. Efter att ha tjatat sedan december och haft otaliga diskussioner med min sambo så verkar det som han kanske har bestämt sig. Det är möjligt att jag läser in för mycket, men igår så gjorde vi det - fullt ut.
Det jag talar om är att planera barn. Jag har velat ett tag nu, men han har resolut sagt nej. Vilket inneburit att vi inte haft samlag som gått hela vägen så att säga. Det hade vi dock igår. Jag har inte vågat kommentera det, med risk för att stöta bort honom igen. Några försök till kanske visar om han bestämt sig eller inte.

Hoppas hoppas.

RSS 2.0