Juldagen

Julafton passerade alltför snabbt, men så är det ju varje år. Kan inte ens beskriva hur skönt det är att vara hos föräldrarna och slippa tänka på något annat än att koppla av.

Fick en våg i julklapp, det var bra. Nu kan jag sätta upp viktmål. 11 kilo ska jag gå ner till 1 juni med början på nyårsdagen. Då kommer jag att väga 60 kilo. Tror att det är lagom. Det är heller ingen katastrof om vågen stannar på 63 kilo. Då har jag ju ändå klarat 8 kilo. Men som sagt, målet ligger på prick 60. Att fokusera på viktnedgång kommer också ta bort en del av den fanatiska inställningen jag nu har till graviditet.

Var på bio idag, såg Guldkompassen. Det var bra effekter och okej film, men jag blev sur över att den inte hade något slut. Lite som Pirates of the Caribbean-tvåan som ju också slutar mitt i. Elakt.

19 december

Jag har mer eller mindre kommit över helgens besvikelse nu och börjat blicka framåt mot nästa mål.
Igår köpte jag de absolut sista julklapparna så nu är det bara inslagningen kvar. Det är nog bland det roligaste tror jag. Jag gillar att pyssla med paketinslagningar och andra pappersvikningar.

Om endast två dagar ska jag hem till mor och far igen!! Hoppas att de inte tagit fram granen än (måste ha plastgran pga allergier i familjen).  Får nog bli lite julbak också om jag känner mig själv rätt. Mormors risbergatårta får man liksom inte missa sittandes framför Kalle Anka.

Idag ska vi ha styrelsemöte, blir det sista mötet för min del innan det nya året. Hurra!

Mage

Det här är min mage i sitt nuvarande, ickegravida stadie.. bra att ha som jämförelse tills i framtiden. Bilden togs i lördags, alltså dagen innan mensen.

Mage

Ny omgång

Igår kom mensen. Inte alls efterlängtad. Jag blir så less på allting.
Okej, nog för att det är bra att jag inte kommer att vara höggravid när vi ska till Italien i sommar, men för varje misslyckat försök känner jag mig själv mer och mer misslyckad som kvinna.

Jag och F hade igår ett ordentligt samtal om bebistillverkning, och eftersom han fortfarande är så osäker så vet jag inte riktigt vad vi ska ta oss till. Han säger "blir det så blir det" men jag fungerar inte så. Jag vill kunna planera och anstränga mig för att få det jag vill. Hoppsan-attityden är inte min stil.

Tyvärr kan jag inte styra tiden, utan nu får jag gott vänta en månad till innan det ens är dags för ägglossning.

+1

Tog ett test i onsdags, men det var negativt.
Igår borde jag fått min mens, men icke. Inte heller idag lär den komma för min temp ligger inte lägre nu än vad den gjorde i förrgår. Mycket underligt. Känns lite spännande att följa tempkurvan. Ska försöka hålla mig ända till tisdag innan jag gör ett nytt gravtest.

Nu skiter jag i F:s obeslutsamhet. På kvällen efter att jag fick minus så sa han att han hade ställt in sig på att det kunde vara något och nästan blev lite besviken. Suck, jag svävar mellan hopp och förtvivlan när han gör sådär. Jag vet att vi båda kommer att vara lite oroliga i början av en graviditet, men allt ordnar sig.

Tror att det nu är dags att springa och handla lite lunch.

Två dagar kvar..

..till lucia. Fram tills för någon timme var jag väldigt exalterad för att jag om bara 2 dagar ska få göra ett grav-test. Därefter rasade världen samman. Mådde jättebra när jag vaknade, var pigg och glad, men vid frukosten tog jag och F ett snack om ifall han vill göra testet med mig, eller bara få veta resultatet efteråt. (Förutsatt att inte mensen kommer innan dess). Han svarade med att han nog inte vill ha barn. Tack för den.
Så nu sitter jag och vet varken ut eller in. Trodde verkligen, verkligen att han bestämt sig för att vi ska satsa vid det här laget, men tydligen inte. Därför förbyttes mitt exalterade tillstånd till rädsla. Tänk nu om det faktiskt är så att jag är gravid, och han inte vill ha barnet. Han sa dessutom "det är förvånande många av mina vänner som gjort abort". Lite som en pik. Vad fan!!
Usch, jag blir så upprörd. Om det visar sig att vi inte är på smällen så måste vi göra någonting åt den här situationen. Han kan inte gå och få kalla fötter varje gång lingonveckan närmar sig. Skulle jag däremot få ett positivt gravtest så vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Prata, prata, prata antar jag. Därefter är det bara att vänta och låta insikten sjunka in.

Jag uppdaterar om någon dag när jag vet.

Ägglossning

Det verkar som om jag faktiskt har haft ägglossning! Den 29:e visade ÄL-testet positivt och dagen därpå steg temperaturen lite. FertilityFriend har gett mig ett fint kryss som "bevis" på detta. Hur som helst så innebär det att jag får flytta fram förväntad mens ytterligare några dagar, och förhoppningsvis uteblir den på lucia pga graviditet. Jag håller alla tummar och tår som finns. De nästkommande 10 dagarna kommer att sega sig fram.

Jag och F städade lite i lördags, och igår åkte alla julsaker fram. Riktigt fint blev det! Röda gardiner i allrummet och vita med röda band i sovrummet (tv-rummet fick ha kvar sina bruna) lite tomtar och ljus här och där samt ett antal adventsljusstakar gjorde stämningen total. Faktiskt bara julstjärnan som inte kommit upp än. Sen har jag inte heller köpt några blommor, men det finns tid till det så småningom.

RSS 2.0